We hebben een prachtig boek ontvangen voor een blogtour. De naam van het boek is Naar een nieuw tijdperk met een zakenkabinet. Wij gaan dit boek vandaag bespreken. 

Een hoogleraar genaamd Guus Berkhout geeft een analyse over de samenleving. Met de huidige samenleving is er echt wat mis als je Guus Berkhout moet geloven. Guus Berkhout laat zien dat hij het beter kan want hij biedt oplossingen aan voor de huidige problemen. Het boek leest lekker weg. Naast teksten heeft de auteur een heel mooi en kritisch betoog gegeven met wat foto´s en illustraties en ook komen er kolommen voor in het boek.

De mooie cover was een uitstekende keuze het boek gaat er ook over. Er wordt gesproken over huizen. Er zijn veel mensen die geen woning hebben of in woningnood zitten. Wij hadden dat ook. Geen woning hebben is geen pretje. Goed dat Guus Berkhout het probleem wil aanpakken. Nu maar hopen dat de politiek er iets mee doet. Het boek is een prachtige analyse over de huidige problemen in de samenleving. Guus Berkhout wil daar echt iets aan doen zo te lezen.

400 miljard bedraagt de rijksbegroting schrijft de auteur in zijn boek. Hoe kunnen de werkende dit nog in deze moeilijke tijd ophoesten. De meeste uitgave zou gedaan worden aan de zorg. Wij merken er niets van. Wanneer wij zorg nodig hebben krijgen we dat niet altijd, we moeten er veel voor betalen. Niet veel zorgverzekeraars willen een behandeling betalen terwijl je premie betaalt ervoor. Jammer dat het zo bureaucratisch werkt. De tweede uitgave zou naar sociale zekerheid gaan. Dit geloven we zeker wel we hebben uitkeringen in het land. Het is prima zo. Veel andere niet-westerse landen hebben dit niet. Dan zouden veel behoeftigen zonder een uitkering zitten waar het nodig was. Gelukkig kennen we dit stelsel. Er moet alleen geen misbruik gemaakt worden van deze voorzieningen.

De auteur kan erg goed schrijven. Het boek zou echt heel beroemd moeten worden. Zijn uitspraken deugen zeker wel. Je merkt meteen dat het een hoogleraar is. Wij hebben het boek erg graag gelezen. Het boek geeft een sterke visie op de huidige ´slechte´ en of gefaalde maatschappij waarin we leven. Het kan beter gaan. Weg met die bureaucratie schrijft de hoogleraar in zijn boek. We zijn het ermee eens.

5 sterren krijgt het boek van ons.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *